Prof. dr. J. Terpstra Award

De hoofddoelstelling van deze prijs is het stimuleren van jonge onderzoekers die onderzoek verrichten op het gebied van diabetes mellitus. Het winnende voorstel moet een briljant innovatief onderzoeksvoorstel zijn dat een heldere hypothese kent en zal leiden tot resultaten die relevant zijn voor -en toepasbaar in- het veld van onderzoek naar diabetes mellitus. Een begroting op hoofdlijnen moet deel uitmaken van dit voorstel.

De Prof. dr. J. Terpstra Young Investigator Award bedraagt € 10.000. Dit bedrag dient volledig te worden besteed aan het onderzoek zoals dat in het ingediende voorstel is beschreven. Tevens ontvangt de winnaar een bijbehorend aandenken met inscriptie. De uitreiking vindt plaats tijdens de ADDRM. Tijdens deze bijeenkomst zal de winnaar van de prijs een korte presentatie geven over zijn of haar onderzoek.

De jury voorgezeten door Dr. Bastiaan de Galan (Radboudumc Nijmegen) bestaat uit Prof. dr. Hiddo Lambers Heerspink (UMCG), Dr. Manuel Castro Cabezas (Franciscus Gasthuis Rotterdam), Prof. Dr. Casper Schalkwijk (MUMC) en Dr. Mariëtte Boon (LUMC).

Over Prof. dr. J. Terpstra

Prof. dr. J. Terpstra (1922-2017) was een van de oprichters van de NVDO in 1976. Zij was een van de eerste vrouwelijke hoogleraren in Nederland. In 1956 promoveerde zij op de schildklier. Vanaf 1957 ging zij zich bezighouden met diabetes en richtte zij de eerste diabetespoli op. Op 6 september 2017 is ze op 95 jarige leeftijd overleden.

De Terpstra Award is een initiatief van de NVDO en Lilly Diabetes.

Lilly Diabetes