Loading...

Prof. dr. J. Terpstra Award

De hoofddoelstelling van deze prijs is het stimuleren van jonge onderzoekers die onderzoek verrichten op het gebied van diabetes mellitus. Het winnende voorstel moet een briljant innovatief onderzoeksvoorstel zijn dat een heldere hypothese kent en zal leiden tot resultaten die relevant zijn voor -en toepasbaar in- het veld van onderzoek naar diabetes mellitus. Een begroting op hoofdlijnen moet deel uitmaken van dit voorstel.

De Prof. dr. J. Terpstra Young Investigator Award bedraagt 10.000,- Euro. Dit bedrag dient volledig te worden besteed aan het onderzoek zoals dat in het ingediende voorstel is beschreven. Tevens ontvangt de winnaar een bijbehorend aandenken met inscriptie. De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse NVDO meeting. Tijdens deze bijeenkomst zal de winnaar van de prijs een korte presentatie geven over zijn of haar onderzoek.

Over Prof. dr. J. Terpstra

Prof. dr. J. Terpstra (1922-2017) was een van de oprichters van de NVDO in 1976. Zij was een van de eerste vrouwelijke hoogleraren in Nederland. In 1956 promoveerde zij op de schildklier. Vanaf 1957 ging zij zich bezighouden met diabetes en richtte zij de eerste diabetespoli op. Op 6 september 2017 is ze op 95 jarige leeftijd overleden.

Prof. dr. J. Terpstra Award 2017

In 2017 reikte dr. Bastiaan de Galan de Award uit aan aan Nordin Hanssen (MUMC).

Prof. dr. J. Terpstra Award 2016

In 2016 reikte Dr. Bastiaan de Galan de Award uit aan Dr. Sander Kooijman

Prof. dr. J. Terpstra Award 2015

In 2015 reikte prof. dr. Coen Stehouwer de Award uit aan Kristiaan Wouters

Prof. dr. J. Terpstra Award 2014

In 2014 reikte prof. dr. Coen Stehouwer de Award uit aan Kimberly Nahon

Prof. dr. J. Terpstra Award 2013

In 2013 reikte prof. dr. Coen Stehouwer de Award uit aan drs. Duby Ballak

Prof. dr. J. Terpstra Award 2012

In 2012 reikte prof. dr. Coen Stehouwer de Award uit aan drs. Charlotte Geelen (Maastricht) voor haar aanvraag naar de rol van single nucleotide peptides (SNPs) in het glucocortoid gen in metabolisme.

Prof. dr. J. Terpstra Award 2011

In 2011 is de Prof. dr. J. Terpstra Award uitgereikt aan drs. Katrien Gaens (Maastricht) voor het volgende onderzoek: Nε-(carboxymethyl)lysine-RAGE axis; implications for the pathogenesis of obesity-related complications.

Prof. dr. J. Terpstra Award 2010

In 2010 is de Prof. dr. J. Terpstra Award uitgereikt aan drs. Giesje Nefs (Universiteit van Tilburg) voor haar onderzoek: Type D personality as a risk factor for adverse vascular outcomes in diabetes patients: a role for poor health behaviors and inadequate consultation behavior?

De Terpstra Award is een initiatief van de NVDO en Lilly Diabetes.

Lilly Diabetes