Netherlands Diabetes Epidemiology Study Group (NDESG)

De Nederlandse Diabetes Epidemiologie Studie Groep (NDESG) bestaat uit onderzoekers die zich bezighouden met epidemiologisch onderzoek op het gebied van diabetes. Dit omvat zowel etiologisch als prognostisch onderzoek en klinische interventies, met onderwerpen variërend van pathofysiologie, preventie tot zorg en zorgmodellen. 

De NDESG organiseert jaarlijks een sessie binnen de Annual Dutch Diabetes Research Meeting van de NVDO in november. Deze sessie is een mooie kans voor onderzoekers om resultaten binnen de focus van de NDESG te presenteren en te bediscussiëren. De NDESG heeft als doel een netwerk van onderzoekers op het gebied van diabetesepidemiologie binnen Nederland op te bouwen, communicatie binnen het veld te bevorderen en state-of-the-art onderzoek te presenteren.

Alle onderzoekers die zich aangesproken voelen kunnen zich bij de NDESG aansluiten door voorzitter Renée de Mutsert (R.de_Mutsert@lumc.nl) of secretaris Amber van der Heijden (a.vanderheijden@vumc.nl) te mailen. Je zult dan op de mailinglist komen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen en evenementen, hier zijn geen kosten aan verbonden.